måndag 25 augusti 2008

när man har det så smäller det, sen har man det inte längre

Nu blir det gästbloggning! Fast inte riktigt, personen som skrev detta skrev det inte i syfte att hamna på nån jäla blogg, det var bara en bror i fjärran land som skrev ett mail till sin syster. Systern tyckte att texten var fin, med både ljusglimtar och orosmoln, och dessutom knöt den an till tre av hennes favoritteman: paranoia, elektricitet och ljusstämning. Här kommer alltså direkt ur livet som inneboende hos en indier på Nya Zeeland, en helt genuin berättelse om glödlampor:

Den senaste tiden har jag haft otur med glödlampor. Det började med att en glödlampa slocknade förra veckan någon gång. När jag skulle skruva ut den exploderade den i handen och gav mig en liten dusch av glasbitar. Inget farligt, men det är ju inte så vanligt att lampor smäller sådär. Hursomhelst, när jag frågade Raj om han hade några extra lampor sa han att han kunde köpa nya lågenergilampor och passa på att byta ut alla lampor i lägenheten, för han hade ändå tänkt byta ut dom någon gång. Ok, är väl bra att spara el, tänkte jag. Men så fel jag hade! Nuförtiden när man tänder en lampa får man ett svagt dunkel i rummet, ett kallt, sterilt och tråkigt dunkel. Lägenheten var redan kall och opersonlig tidigare, men nu är det nästan bårhuskänsla eller nåt. När man sitter vid matbordet stirrar man in i en kal stenvägg utan fönster. Rajjan bytte lamporna i söndags kväll och när jag vaknade på måndagen möttes jag alltså av detta sken att äta frukost till. Jag fick en släng av paranoia och undrade lite om det var ett sätt för Rajjan att få mig att flytta. Såg en flatmate wanted-annons på vägen hem också och tänkte att det var säkert Rajjan som letade ersättare (hyran var samma, men ett annat telefonnummer och ett annat namn - bevisen ar solklara!). Som tur är gick paranoian över och jag har t o m vant mig lite vid dunklet under veckan (och har en egen sänglampa med bra ljus som jag kan fly till), men så hände en annan grej i morse som definitivt är en del av glödlampekonspirationen mot mig. Jag satt och åt frukost när jag helt plötsligt hörde en smäll ovanför mig följt av kraset av en lågenergilampa som kraschade ner en halvmeter bredvid mig! Glas över hela bordet och golvet under. Säkert i min yoghurttallrik också. Vad är det som händer!? Rajjan tror säkert att jag hade sönder lågenergilampan med flit för att få tillbaks mina gamla hederliga lampor. Eller var det han som fick lampan att ramla ner mot mig, och bara råkade missa? Mystiken tätnar...

5 kommentarer:

Peter sa...

Lågenergilampor innehåller kvicksilver. Kvicksilver orekomenderas i frukost. Om en lågenergilampa går sönder SKALL rummet utrymmas. Det är bra att dricka mjölk efter exponering av kvicksilver.

epic alien sa...

skämtaru Peter?! shit, måste rädda brushan!!! buda ARLA! fort!


vilket SKÄMT att de innehåller kvicksilver. det är ju inget miljövänligt...

Peter sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Peter sa...

Jag skämtar om allt och alla, utom kvicksilver. Kvicksilver är jettejiftit

epic fail sa...

kvicksilver har alltid varit en av mina största fobier. (skojar inte heller) pappa har skrämt upp mig